22 Nisan 2011 Cuma

Üç Güzel Şey; Güller, Kutular ve Origami




Bahar geldi çiçekler açtı ohh ne güzel.
Küçükken hep, çiçek dalında güzel atasözüyle büyüdük ama bence vazodada çok güzel duruyor. Evde canlı çiçek olmasını çok seviyorum. Evin atmosferini bir anda değiştiriyor.
Ben tüm çiçekleri seviyorum ama tabi güllerin yeri herzaman başkadır.

Bu beyaz gülleri sabah öğrencilerimden birisi getirdi beni çok mutlu etti.

 Sırf kutusu güzel diye hiç kullanmayacağım birşeyi aldığım çok olmuştur. Ama ne yapıyım kutularıda çok seviyorum şimdiden geniş çapta bir kutu koleksiyonum var ki bu ilerde daha da genişleyecek.
Bu harika kutuyuda, kutuları çok sevdiğimi bilen bir arkadaşım hediye etti. Böyle düşünceli insanları çok seviyorum yaa iyiki varsınız.


Ve origami,
Bu 30 parçadan oluşan kusudamayı ben yaptım. Yapıştırma yok katlıyorsunuz ve birleştiriyorsunuz. Kağıtları Origamisan' dan aldım. Kağıtlara burdan ulaşabilirsiniz. yapılışını merak ediyorsanız ona da burdan bakabilirsiniz.
Bu kusudama, güllerimin ve kutumun yanına çok yakıştı.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Origamisan Akademi

Kağıdın en güzel hali Origamisan Akademide.

Şirketin sahibi sayın Origamisan origamiyle çocukluğunda tanışmış. Tam anlamıyla üniversite yıllarında origami yapmaya başlamış. ODTÜ'de lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi'nde yapmış ve origaminin okul öncesi dönemi çocukları üzerinde ki etkisi üzerine tezini yazmış. Tabiki bu da yetmemiş ve doktorasını yine origami üzerine Japonya'da Tokyo Üniversitesinde bitirmiş.

Tabiki bir konuda bu kadar uzmanlaşıpta herşeyi kendine saklamak olmaz. Türkiye' ye dönünce Origamisan Akademi' yi kurmuş. Origamisan Akademi' de sadece origami yok.

Origami (kağıt katlama sanatı)

kirigami (kağıt kesme sanatı)

kağıt sarma sanatı
ve inanılmaz güzellikte renk renk, çeşit çeşit, desen desen kağıtlar ve kirigami için kağıt kesiciler ve bıçakları var Origamisan Akademi' de.


Origamisan Akademide kağıda dair her şey öğretiliyor. Aynı zamanda Japonya' dan ve Tayvan'dan ithal edilen özel origami kağıtları, kağıt kesme makinaları ve kalıpları satılıyor.

Ben origamiyle daha önceden ilgileniyordum ama kirigami ve kağıt sarma sanatıyla Origamisan Akademi sayesinde tanıştım ve gerçekten çok beğendim.
Tabiki gördüklerimi burdan anlatmak kolay değil ama kağıt kesme makinalarından ve kalıplarından aldım ilerleyen günlerde kirigami örneklerini bol bol görebilirsiniz blogda.


Origamisan Akademi Ankara' da.
Açık adresi; Cevizlidere Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:140/18 Çankaya / Ankara
(Turkcell Dağıtım Merkezi Alt kat, girişler binanın sağ tarafındaki merdivenlerden aşağı doğru)
 Tel: 0 312 472 61 63  

İnternet sitesi Origamisan.com 
Origami kağıtlarını ve bazı ürünlerini pasajdan satın alabilirsiniz.

eğer imkanınız varsa Origamisan Akademi'ye uğramanızı tavsiye ederim mutlaka ilginizi çekecek bir şeyler bulacaksınız.

12 Nisan 2011 Salı

Marc and Spencer Home Collection

Marc and Spencer çok da uğradığım bir mağaza değil. Tarzı pek bana hitap etmiyor. Ama ev koleksiyonu gayet güzel. tabiki ben böyle bir koleksiyonun varlığından haberdar değildim blog blog gezerken BrightBazaar da gördüm.

İşte Marc and Spencer 2011 ilkbahar yaz ev koleksiyonu;